Jak dawkować jagody goji? W jaki sposób właściwie spożywać jagody goji oraz jak je przyrządzać tak, aby nie utracił swoich wartości odżywczych oraz zdrowotnych właściwości? Poznaj kilka podstawowych zasad. Jagody goji dawkowanie
Jagody goji - jak spożywać?
Niezwykłe walory smakowe jagód goji zachęcają, aby spożywać je prosto z krzewu... jednak równie dobrze mogą być składnikiem bardziej wyszukanych dań, które zadowolą nawet najbardziej wybredne podniebienia. Jagody Goji smakują wyśmienicie zarówno w postaci świeżej jak i suszonej. Mogą być dodatkiem do napojów i różnych posiłków, jak np. zup, ryżu czy potraw warzywnych. Zarówno owoce, jak i liście są składnikami zdrowych, naturalnych herbat. W pełni zachowane właściwości zdrowotne i odżywcze znajdziemy również w soku z Goji. Zazwyczaj produkuje się go bez dodatku cukru i konserwantów, w postaci w pełni naturalnej. Czasem jagody są składnikiem soków wieloowocowych i win.
Badania wskazują na korzystny efekt codziennego spożywania 5 – 15 g suszonych jagód Goji. Są one pozbawione toksyczności, ale zaleca się ostrożność w ich konsumowaniu u osób przyjmujących różnego rodzaju leki, aby uniknąć potencjalnych interakcji między składnikami aktywnymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz